Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

Υπολογίστε το ενεργειακό σας αποτύπωμα

Καλωσήρθατε στο εικονικό σας σπίτι!
Παίζοντας αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας.
Ακολουθήστε τα βελάκια που σας οδηγούν από δωμάτιο σε δωμάτιο και «κάντε κλικ» πάνω στα χεράκια που εμφανίζονται στις διάφορες συσκευές.

Στο τέλος θα έχετε μια ενδεικτική εικόνα για το πόση ενέργεια καταναλώνετε και σε πόσες εκπομπές CO2 αντιστοιχεί αυτή η κατανάλωση.
Επίσης, θα δείτε συμβουλές για το πως θα μπορούσατε να αποφύγετε ένα μέρος αυτών των εκπομπών CO2 και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε ενέργεια, και χρήματα.


Disclaimer:
Αυτό το παιχνίδι δεν αποσκοπεί να υπολογίσει σε ποιο βαθμό είστε υπεύθυνοι για το CO2 που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα, ούτε να υπολογίσει με απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα την ενέργεια που καταναλώνετε και την ποσότητα των εκπομπών CO2 που προέρχονται από τις καθημερινές σας συνήθειες.
Η επιλογή των συσκευών και οι τιμές που λαμβάνονται υπόψη είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε μέσες τιμές. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει στόχο να σας κάνει να σκεφτείτε πόσο οι συνήθειές σας επηρεάζουν το κλίμα του πλανήτη, αλλά και πως μπορείτε να συμβάλλετε στην επίλυση του προβλήματος κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.
Διαβάστε εδώ σχετικά με τη μεθοδολογία του παιχνιδιού.Με το ηλεκτρονικό παιχνίδι θα μπορέσετε να μάθετε πόσο
διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα
οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την
κατανάλωση ενέργειας.


Link: http://www.wwf.gr/footprint/


ΠΗΓΗ: WWF Ελλάς


2 σχόλια:

renata είπε...

Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι για την σωστή χρήση της ενέργειας στο σπίτι μας. Αναρωτιέμαι όμως γιατί στο Δήμο μας ΑΚΟΜΑ δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης.... Θυμάμαι ότι εγκατάσταση των κάδων ήταν ένα από τις πολλές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας! πετάμε τόσα πολλά χαρτιά (εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, παλιά σχολικά βιβλία) και λίγοι ξέρουν ότι στην περιοχή μας λειτουργούν μόνο 2 κάδοι και μόνο στο Άργος. Ένα από αυτά είναι στο Νέο Σχολείο Άργους και μπράβο τους για την προσπάθεια! θα ήθελα μια απάντηση εδώ, στο blog μας ποιο είναι το πρόβλημα που μπόρεσε να το λύση το Νέο Σχολείο και δεν μπορεί να το λύσει o Δήμος Λέρνας?

RENATA

Rigstelios είπε...

Λοιπόν εγώ που έκανα το τέστ μου έμαθε κάποια πράγματα που δεν ήξερα, ήταν πολύ καλό γιατί είχε την μορφή ψυχαγωγίας. Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορώ να μειώσω κι άλλο τους ρίππους μου, π.χ. δεν πιστεύω ότι μπορώ να κλείνω την tv κάθε μέρα από το κουμπί για να μην την έχω stand by.
Είδα πως είδες την είδηση μου από το blog μου. Εάν θες πάρε και άλλες ειδήσεις απλώς βάζε ένα το link μου στις πηγές σου, ευχαριστώ. Το blog σου θα το βάλω στα favourite links μου.


Blogosgr
www.blogosgr.blogspot.com