Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΠΕΡΙ ΠΕΥΚΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Επειδή οργιάζει η παραφιλολογία σχετικά με την κοπή των πεύκων και υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις για το αν θα πρέπει να κοπούν ή όχι και για να μην φτάσουμε στο σημείο να .....αρπαχτούμε και στα χέρια, καλό θα είναι να βγει μία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου Λέρνας που να ενημερώνει τους κατοίκους του Κιβερίου – και όχι μόνο – για ποιό λόγο έχει προταθεί η κοπή των πεύκων.

Αν χρειαστεί, ας γίνει και μία ενημερωτική συγκέντρωση γιατί πιστεύω ότι μόνο ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ενεργός πολίτης.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Κάτοικος Κιβερίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή είναι τα πεύκα στην είσοδο του χωριού γιατί μια φορά πριν 2-3 χρονια με ένα πολύ δυνατό αέρα έπεσε ένα στο δρόμο! Η συνέχεια είναι το δασάκι με τα πεύκα γιατί .... οι κάμπιες δημιουργούν προβλήματα!!! Το τέλος οι ευκάλυπτοι στην παραλία! Ελεος πια!!!! Ας αφήσουμε τα πολιτικα μας πιστευω στην άκρη και ολοι μαζι ας αντιδράσουμε για το καλο του χωριου και των κατοίκων του. Και κάτι ακόμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σε ένα χωριό που το 99% των κατοίκων ασχολούνται με τη γεωργία υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν την κοπή των δέντρων. Δεν νομίζω ότι αν σε ένα αγροτικό δρόμο "εμπόδιζε" μια πορτοκαλιά ο ιδιοκτήτης της θα την έκοβε με τόσο μεγάλη ευκολία. Νομίζω πως έτσι πρέπει να σκεφτούμε και με τα πεύκα. Δηλαδή τόσο μεγάλο πρόβλημα προκαλούν τα πεύκα που δεν μπορούν να τα κλαδέψουν π.χ., ώστε να μην είναι τόσο "επικίνδυνα"? Το μόνο που μπορώ να πω κλείνοντας είναι τα λόγια που μας έλεγε η Κυβεριώτισσα γιαγία μας όταν κάναμε καμιά βλακεία ως παιδιά: "Θεέ μου δώστους φώτηση"